• Vakkundig advies

  • Kwaliteitsgarantie

  • Snelle levering

Vakkundig advies

Kwaliteitsgarantie

Snelle levering

12-2-2024

De juiste grip: Tangengids voor elke klus

Als het op gereedschap aankomt, is er één item dat in geen enkele gereedschapskist mag ontbreken: de tang. Tangen zijn veelzijdige en essentiële gereedschappen die worden gebruikt in een breed scala aan taken, van elektrisch werk tot algemene reparaties en zelfs hobbyprojecten. Maar met zoveel verschillende soorten tangen op de markt, kan het overweldigend zijn om te bepalen welke tang het meest geschikt is voor jouw specifieke klus. Daarom willen we je in deze blogpost een overzicht geven van welke tang je het beste kunt gebruiken voor verschillende taken.

1. Combinatietang:

De combinatietang is een veelzijdige tool die perfect is voor algemeen gebruik. Met zijn platte grijpvlakken en snijmessen aan de binnenkant van de bekken, kan een combinatietang worden gebruikt voor het vastgrijpen, buigen, draaien en knippen van draad. Het is ideaal voor elektrische werkzaamheden, maar ook voor algemene reparaties in huis of in de garage.

 

2. Kniptang:

Zoals de naam je al verklapt, is de kniptang ontworpen om te knippen. Het heeft scherpe snijmessen en wordt gebruikt voor het knippen van draad, kabels en andere materialen. Er zijn verschillende soorten kniptangen beschikbaar, waaronder zijsnijtangen, kopse kniptangen en kabelknippers. Kies degene die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

 

3. Waterpomptang:

Een waterpomptang, ook wel bekend als een verstelbare tang, is handig voor het vastgrijpen en draaien van objecten van verschillende formaten. Dankzij het verstelbare bekkenmechanisme kan de opening van de tang worden aangepast aan de grootte van het te grijpen object. Waterpomptangen zijn ideaal voor loodgieterswerk, maar ook voor algemene (de)montagewerkzaamheden.

 

4. Krimptang:

Een krimptang wordt gebruikt voor het samendrukken van metalen connectoren op elektrische draden. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare elektrische verbinding. Krimptangen zijn onmisbaar bij het installeren of repareren van elektrische bedrading in huis, auto's en andere apparaten.

 

5. Buigtang:

Buigtangen worden gebruikt voor het buigen en vormgeven van draad en andere buigzame materialen. Ze zijn ideaal voor precisiewerk en worden vaak gebruikt in de elektronica en modelbouw. Buigtangen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waaronder ronde-, platte- en gebogen bekken.

 

Het kiezen van de juiste tang voor de klus is essentieel voor een succesvolle en efficiënte uitvoering van het werk. Of je nu een professionele vakman bent of een doe-het-zelver, het hebben van de juiste gereedschappen maakt het werk gemakkelijker en zorgt voor een beter resultaat. Gelukkig zijn er ook tangensets die een mooie combinatie bieden van de meest gebruikte tangen. Bij Ten Wolde Tools vind je een uitgebreid assortiment tangen van hoge kwaliteit voor elke klus. Neem een kijkje in onze winkel en ontdek welke tangen het beste bij jouw behoeften passen!

Voor advies kunt u ook bij onze specialisten terecht!

 

Met technische groet,

het Ten Wolde Tools team